Gara Katalin – Csung Jüan Csikung oktató és masszőr

slide_v7

Gara Katalin – CSUNG JÜAN CSIKUNG OKTATÓ ÉS MASSZŐR

Gara Katalin vagyok. 2009. októberében ismerkedtem meg a Csung Jüan Csikunggal. Akkor még nem tudtam, csak sejtettem, hogy az egész életemet meg fogja változtatni.

Untitled design (1)Egy közeli hozzátartozóm elvesztése, a gyermekem születése és egy súlyos, műtéttel záruló betegség után kezdtem el keresni a helyem, az utam. 2008-ban már magamat és egészségemet helyre raktam, de még mindig nem azt csináltam, amit szerettem volna. Sőt! A munkám minden energiámat elvette, mert morálisan nem tudtam a saját elveimmel összeegyeztetni.

A szerencsejátékban dolgoztam, igaz az adminisztratív részével foglalkoztam. Mégis felelősnek éreztem magam azért, hogy egy függőséget okozó szolgáltatási szektorban dolgozom. Nem ártani, hanem segíteni akartam az embereknek!

Mikor már eléggé erős volt bennem ez a vágy akkor találtam rá a Csung Jüan Csikungra.

Az egyes szintű tanfolyam elvégzése után közel 2 hónapig egyedül gyakoroltam a hét minden napján, majd elmentem az első közös gyakorlásra. Az a klub rengeteget adott nekem…. Nem csak megismerkedtem más gyakorlókkal, hanem a gyakorlatok olyan erővel hatottak rám, hogy onnantól kezdve nem volt szükségem szemüvegre.

2009-2010 tele nekem a csikungról szólt.  Márciusban elvégeztem a 2-es szintet, májusban a 3-ast.

Az életem részévé vált, majd az életemmé vált. Voltam számos elvonuláson, hosszabb gyakorláson, és még rengeteg olyan programon, amit felsorolni is hosszú lenne.

Egy év gyakorlás után már szerettem volna adni. A tudásomat, a figyelmemet, a szeretetemet. Fokozatosan nőtt bennem a vágy, hogy segítsek, ezért elkezdtem keresni ennek lehetőségeit. Így jutottam el a shiatsu masszázshoz. Masszőrként kevésnek éreztem a tudásomat, így egyre jobban elmélyedtem a kínai energia anatómiában és megismerkedtem a hagyományos kínai orvoslással.

A mai napig masszírozok (shiatsu, frissítő és nyirok masszázs) és energiagyógyászattal foglalkozom.

2015 októberétől pedig a Csung Jüan Csikung iskola I-es szintű nemzetközi tanára vagyok.