Nagy Gabriella – Csung Jüan Csikung oktató

slide_v7

Nagy Gabriella – Csung Jüan Csikung oktató

Nagy Gabriella vagyok, a Csung Jüan csikung I. szintjének tanára, alternatív mozgás- és masszázs terapeuta. Angol nyelvtanári szakot végeztem és logisztikai szakember vagyok.

A csikunggal néhány éve találkoztam, az életem egy nehezebb időszakában. Amint gyakorolni kezdtem, nagyon gyorsan megváltozott körülöttem minden, azáltal, hogy én magam változtam meg. Ismét életvidám, energikus emberré váltam, sokat javult az egészségi állapotom is és új munkát találtam.

Akkor már éreztem, hogy szeretnék csikungot tanítani, hogy a lehető legtöbb emberrel megismertessem ezt a módszert, amivel mindenki képes megváltoztatni az életét. A gyakorlás komoly változást hoz az ember egészségi állapotában és az élethez való viszonyulásában is. Küldetéssé vált bennem, hogy segítsek másoknak gyógyulni, változni és változtatni.

okt
21
szo
Tudatos Tervezés és Teremtés
okt 21 – okt 23 egész nap

“Kedves Játszótársam,

 

Teremtő vagy. Te is. Tisztában vagy vele? A TÉR Teremtéseidhez itt és most a Föld nevű bolygó, 3D-ben. Klassz játszótér, ugye? 🙂

Igen, teremtő Teremtő vagy.

Ha tudod, ha nem. Ha hiszed, ha nem.

Ha tudod, hogy hogyan teremtesz, ha nem.

Ha elégedett vagy a teremtéseiddel, ha nem.

Azon a tényen, hogy te (is) Teremtő vagy, ezek a dolgok nem változtatnak. És semmi más sem! Ugyanis a teremtés a játékosok számára az „Élet a Földön” nevű játékban elengedhetetlen feltétel. Ahogyan a dobókocka a „Ki nevet a végén?”-ben.

Sőt. EZ MAGA a játék! Olyannyira elengedhetetlen. 🙂

A tiéd, a te játékod is. Hogy miért? Mert itt, éppen a Föld nevű bolygón olvasol. Vagy nem? 🙂

Nos, felmerül a kérdés: ha egyszer te is ezt a játékot, a teremtősdit játszod, akkor vajon érdemes-e megismerned magát a játékot: a szabályokat, a szereplőket, az eszközöket, a körülményeket, a feltételeket…? A hogyanokat és a miérteket?

Ha győztes akarsz lenni – márpedig igen –, akkor mindenképpen!

Boldogságra ÉS sikerességre születtünk. Te is, én is, ő is, ők is. Minden Ember. A Boldogság ÉS siker feltétele pedig nem más, mint ismerni az igazságot, azaz a feltételeket.

Veritas Vos Liberabit – Az igazság szabaddá tesz.

Az igazságot pedig az Ember már oly sokszor oly sokféleképpen kutatta, kereste. Hol ilyen, hol olyan sikerrel.

És hogy mi van most? Őszinte leszek, fogalmam sincs. 🙂 A tudás azonban biztosan demokratizálódott, ezt viszont látom, hallom, tapasztalom, érzékelem.

A Szent Írások – a Biblia, a szútrák, templomi, kolostori iratok nyugaton és keleten… – és a Bölcsek – Jézus, Buddha, Krsna… – mind azt tanítják, hogy az új messiás nem más, mint magának az Embernek az eljövetele. Talán ennek van itt az ideje? Ez is lehet.

A Játék mindenesetre egy fantasztikusan izgalmas szakaszába érkezett!

A Titok című könyv és film egy igazi tömegmozgalmat indított be. Sokan ugrottak neki a „tuti”-nak, jómagam is, meglehetősen lelkesen.

Aztán újra csendesebb vizek… Sokan feladták, sokan a csalódottságuk okán kifejezetten ellenségesen kezelték az ügyet. De valami mégis elindult! Néhányan megéreztük benne az ÉLET szagát, és saját erőből tovább kutattunk. Így voltak ténylegesen célba érők is, bár nagyon kevesen.

A TTT, vagyis a Tudatos Tervezés és Teremtés, mint tudás anyag és gyakorlati módszertan így született meg. Egy korábbi, A Titok előtti tudás bázisra építettem az A Titok tudását, és mindazt, amiről később megbizonyosodtam, hogy a hiányzó láncszemek.

A TTT megszületett. Ma már százas nagyságrendben használják, és forgat fel abszolút jó értelemben életeket!

Készen állsz a profik között a profik játékára? Érdekel ez egyáltalán téged? Ha nem, hála érte, hogy eddig olvasva kitartottál a figyelmeddel; ha igen a válaszod, várunk a workshopon végtelen szeretettel!”

Horváth Géza

 

Jelentkezni a garakata79@gmail.com címen lehet.

 

eloadas1
okt
22
vas
Zen buddhista gyakorlás
okt 22 @ 19:00 – 21:00

Rendszeres ZEN meditációs gyakorlás Debrecenben

 

Részletek és bejelentkezés: http://zen-debrecen.hu

 

f982d5879eb9d28ddec2ab97058413bf

okt
26
csü
Gerincjóga
okt 26 @ 17:00 – 18:30

“A hosszú élet titka a rugalmas gerinc.” – kínai közmondás

Miért fontos a gerincünk egészsége?

Testünk tartóoszlopát 24 csigolya (plusz a keresztcsont, farok csont 9-11 “álcsigolyája”) alkotja, mely oldalról nézve kettős S-görbülettel rendelkezik. A gerincoszlop kritikus pontjai a csigolyák közt elhelyezkedő, azokat az ütközéstől, nyomástól védő porckorongok, amelyek – belső, kocsonyás állaguknak megfelelően – a gerinc hajlékonyságát is biztosítják. Feladatukat akkor tudják megfelelően ellátni, ha felszíneik párhuzamosak egymással, azonban a gerinc állandó terhelése miatt a porckorongok könnyen eldeformálódnak – gondoljunk csak az ülőmunkában görnyedező gerincre vagy egyszerűen arra, hogy egész nap az átlagosan 5-7 kilogrammnyi fejünket cipeljük! A gerinc természetes görbületei tehát elmozdulnak az optimálishoz képest (gerincsérv veszély!), amely pedig kihat az összes szervi működésre, azok nem tudják megfelelően végezni feladatukat (pl. emésztési problémák, keringési problémák, idegrendszeri diszfunkciók, megbomló izomegyensúly).

A tartáshibák megfelelő gyakorlatokkal, gyakorlatsorokkal korrigálhatók, előzd meg a problémát, sosem késő elkezdeni!

A gerincjóga a hatha jóga testtartásaiból indul ki. Olyan modern mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával.: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is..

A gerincjóga kifejezetten megelőző ( prevenciós)  illetve utókezelő (rekreációs) célt szolgál:

– tudatosítja a helyes tartást,
– a helyes tartásban az adott  izom igényének megfelelően erősíti/nyújtja azt, ezzel mintegy “bebástyázva” a helyes tartást,
– fejleszti a testtudatot,
– növeli az ízületek hajlékonyságát,
– megtanít a helyes légzésre, amely már önmagában fél egészség.

A Gerincjóga 3 fő területe:

 • a fizikai test egészségének helyreállítása
 • a helyes légzés elsajátítása
 • stresszoldás, a relaxációra való képességjavítása

 

A Gerincjóga órán végzett stresszoldás célja nem a stressz okainak megszüntetése. A Gerincjóga megtanítja a gyakorlókat arra, hogyan kapcsoljanak ki, hogyan bírják rá az idegrendszert a pihenésre. A stresszes állapot velejárója a felszínes légzés, a gyors szívverés, valamint egyfajta ideges, nyugtalan állapot. A jóga tehát nem feltétlenül az okokat szünteti meg, hanem a stressz okozta negatív biológiai válaszokat csökkenti. A légzéssel, a figyelem vezetésével és a pulzusszám normalizálásával a jóga képes befolyásolni az idegrendszer működését. Gerincjóga órán (az idegrendszer paraszimpatikus működésére jellemzően) lassul a légzés és a szívverés, csökken az izomtónus, és így a szervezet meg tud pihenni, ki tud lépni az állandó feszültségből, energiát tud fordítani az immunrendszer és a felépítő folyamatok működésére.

 

Stresszoldó légzőgyakorlatok:

 • légzésfigyelés,
 • kilégzés megnyújtása
 • hasi légzés
 • sóhajtások

 

“A jóga az egyetlen testedzés a világon, melyet bármilyen életkorban el lehet kezdeni. Mindig van olyan gyakorlat, amelynek segítségével javíthatod egészségi és lelki állapotod.” Bikram Choudhury

 

A jógában minden mozdulatnak lassúnak, egyenletesnek és könnyednek kell lennie, és kerülni kell minden kapkodást, hirtelen mozdulatot és erőlködést.

 

A jóga kitartó gyakorlása közép és hosszú távon számos előnnyel jár a test és a lélek számára, egyaránt szolgálja az individuum fizikai, pszichológiai és spirituális oldalát. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel sokkal könnyebb „együtt élni”, mint azzal, amely kötött és tele van feszültséggel.

 

A jóga elmélyült gyakorlat. Erőteljesen kihat az egész elmére. Jógázással nagyon sok emocionális és pszichológiai gátlás megszüntethető, de ehhez nem elég végigcsinálni a gyakorlatokat. A gyakorlatok jótékony, gyógyító hatását igazán akkor érjük el, ha a gyakorlatok után mozdulatlanok maradunk még egy ideig, vagyis relaxálunk. Az ülő testhelyzetek közül jó alkalmat kínál erre a törökülés és a meditációs póz, míg a fekvő testhelyzetek közül a Savászana, azaz a hullapóz. A gyakorlatok után leginkább a hullapózt szoktuk alkalmazni jógaóráinkon.

 

 

Jelentkezni Kubinyi Krisztinánál lehet a +36 30 430 1505-ös tel.számon.

 

19875322_1058070704323624_7097331265498223841_n

 

okt
28
szo
A Benned élő Fény – Mandalafestő kurzus
okt 28 @ 09:00 – 13:00

 A Benned élő Fény – Mandalafestő kurzus

 

Az alkotás örömének, tér és idő eltűnésének, a kreativitás új szintre emelésének, az önfejlesztés egyik izgalmas módszerének megtapasztalására.

Alkoss és fejtsd meg lelked üzeneteit! Nyisd meg intuíciódat, hagyd, hogy kérdéseidre saját magad add meg a választ! Engedd meg kreativitásodnak, hogy szabadon szárnyaljon!

Mandalafestés akvarell technikával, papírra. A program során elméleti ismeretekre is szert teszünk, kitárjuk ablakunkat a képekben rejlő üzenetekre – színek, számok, formák szakrális jelentése. Mi van most bennem, ami felszínre kerülhet az alkotás során és megengedem magamnak, hogy dolgozzak vele?

A tanfolyam díja 5.000.-Ft, mely minden költséget tartalmaz, kivéve az étkezést.

Hozz magaddal egy szendvicset, esetleg jegyzetfüzetet és szabad alkotó kedvedet!

Jelentkezni lehet: Nagy Zsuzsa mandalafestő, Mandala Kézműves Műhely 20/9359-220, mandala.kezmuvesmuhely@gmail.com,  illetve nálam is.

 

 

688bec113aa93cab94c0f4ed529c4210

okt
29
vas
Csung Jüan Csikung tanfolyam – I.szint
okt 29 egész nap

Csung Jüan Csikung – I. szint

Megtalálni az utat

Shaolin ősi tudása Debrecenben

 

Rendhagyó módon, két egymást követő vasárnap kerül megrendezésre.

 

Önben is felmerült a kérdés, hogy mi a csikung és miért is jó annak elsajátítása?

“A Csung Jüan Csikung az élet egyszerű tudománya” – Xu Mingtang

 

A Csung Jüan Csikung egy ősi módszer, ami Shaolinból, Kínából származik. Használatával a testünk lemerült energiaraktárai feltöltődnek, egészségesebbek leszünk, nő a vitalitásunk és a testi, lelki, szellemi teljesítőképességünk, hatásos a stressz ellen és még számos előnyét sorolhatjuk fel.

 

„… a csikung elöszőr is az egészség megtartásának művészete, tudomány, filozófia, gondolkodásmód, a környező világgal és a világegyetemmel történő energia- és információcsere” – Xu Mingtang

 

A gyakorlatok rendszeres végzése hozzásegít végigjárni az utat a hétköznapi embertől a teljes, univerzális emberig, aki egyaránt megérti az embereket és az univerzum fejlődési törvényeit.

 

Csikung I.szint gyakorlatainak hatására kiegyensúlyozottabbá, energikusabbá, egészségesebbé válhatunk. Nő a tudatosságunk, figyelmünket jobban tudjuk fókuszálni. Ennek a szintnek a fő célja, hogy megtanuljuk, hogyan gyűjthetünk energiát az Univerzumból, hogy hosszú, boldog életet élhessünk és legyen erőnk vállalt utunkon végig menni. A gyakorlatok egyik nagy előnye, hogy jótékonyan hatnak testünk öngyógyító rendszerére és harmonizálják a hormonrendszerünket.

 

Mit tanulunk a tanfolyamon?

Az I.szinten megtanuljuk az elméleti és filozófiai alapokat, elsajátítjuk a 4 bevezető- és a 3 alapgyakorlatot, illetve az egyéb, gyógyítást is tartalmazó, kiegészítő gyakorlatokat. A tanfolyam végére a gyakorló képessé válik ezek önálló alkalmazására.

 

Mennyibe kerül és hogyan fizethetek?

A két napos Csung Jüan Csikung tanfolyam díja: 28.000 Ft. Előre fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítok, amennyiben azt a tanfolyam hetének hétfőjéig eljutatja számomra. Ebben az esetben 25.200 Ft a fizetendő összeg. A fizetés történhet személyesen vagy banki átutalással.

 

Bővebb információért írjon e-mailt a garakata79@gmail.com címre. Ha elküldi telefonszámát visszahívom.

 

20170809_065159

Xu Mingtang Mesterrel 2017 augusztusában, Shaolinban

Zen buddhista gyakorlás
okt 29 @ 19:00 – 21:00

Rendszeres ZEN meditációs gyakorlás Debrecenben

 

Részletek és bejelentkezés: http://zen-debrecen.hu

 

f982d5879eb9d28ddec2ab97058413bf

okt
30
hét
Közös Csung Jüan Csikung gyakorlás
okt 30 @ 18:00 – 21:00

Minden Csung Jüan Csikungot végzett gyakorlónak lehetőséget biztosítunk a rendszeres gyakorlásra.

Hetente egyszer, hétfőnként közös gyakorlást tartunk. A csütörtöki gyakorlások átmenetileg szünetelnek.

 

21055839_10208256042033412_7237352755368845695_o

nov
2
csü
Gerincjóga
nov 2 @ 17:00 – 18:30

“A hosszú élet titka a rugalmas gerinc.” – kínai közmondás

Miért fontos a gerincünk egészsége?

Testünk tartóoszlopát 24 csigolya (plusz a keresztcsont, farok csont 9-11 “álcsigolyája”) alkotja, mely oldalról nézve kettős S-görbülettel rendelkezik. A gerincoszlop kritikus pontjai a csigolyák közt elhelyezkedő, azokat az ütközéstől, nyomástól védő porckorongok, amelyek – belső, kocsonyás állaguknak megfelelően – a gerinc hajlékonyságát is biztosítják. Feladatukat akkor tudják megfelelően ellátni, ha felszíneik párhuzamosak egymással, azonban a gerinc állandó terhelése miatt a porckorongok könnyen eldeformálódnak – gondoljunk csak az ülőmunkában görnyedező gerincre vagy egyszerűen arra, hogy egész nap az átlagosan 5-7 kilogrammnyi fejünket cipeljük! A gerinc természetes görbületei tehát elmozdulnak az optimálishoz képest (gerincsérv veszély!), amely pedig kihat az összes szervi működésre, azok nem tudják megfelelően végezni feladatukat (pl. emésztési problémák, keringési problémák, idegrendszeri diszfunkciók, megbomló izomegyensúly).

A tartáshibák megfelelő gyakorlatokkal, gyakorlatsorokkal korrigálhatók, előzd meg a problémát, sosem késő elkezdeni!

A gerincjóga a hatha jóga testtartásaiból indul ki. Olyan modern mozgásterápia, melynek célja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával.: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is..

A gerincjóga kifejezetten megelőző ( prevenciós)  illetve utókezelő (rekreációs) célt szolgál:

– tudatosítja a helyes tartást,
– a helyes tartásban az adott  izom igényének megfelelően erősíti/nyújtja azt, ezzel mintegy “bebástyázva” a helyes tartást,
– fejleszti a testtudatot,
– növeli az ízületek hajlékonyságát,
– megtanít a helyes légzésre, amely már önmagában fél egészség.

A Gerincjóga 3 fő területe:

 • a fizikai test egészségének helyreállítása
 • a helyes légzés elsajátítása
 • stresszoldás, a relaxációra való képességjavítása

 

A Gerincjóga órán végzett stresszoldás célja nem a stressz okainak megszüntetése. A Gerincjóga megtanítja a gyakorlókat arra, hogyan kapcsoljanak ki, hogyan bírják rá az idegrendszert a pihenésre. A stresszes állapot velejárója a felszínes légzés, a gyors szívverés, valamint egyfajta ideges, nyugtalan állapot. A jóga tehát nem feltétlenül az okokat szünteti meg, hanem a stressz okozta negatív biológiai válaszokat csökkenti. A légzéssel, a figyelem vezetésével és a pulzusszám normalizálásával a jóga képes befolyásolni az idegrendszer működését. Gerincjóga órán (az idegrendszer paraszimpatikus működésére jellemzően) lassul a légzés és a szívverés, csökken az izomtónus, és így a szervezet meg tud pihenni, ki tud lépni az állandó feszültségből, energiát tud fordítani az immunrendszer és a felépítő folyamatok működésére.

 

Stresszoldó légzőgyakorlatok:

 • légzésfigyelés,
 • kilégzés megnyújtása
 • hasi légzés
 • sóhajtások

 

“A jóga az egyetlen testedzés a világon, melyet bármilyen életkorban el lehet kezdeni. Mindig van olyan gyakorlat, amelynek segítségével javíthatod egészségi és lelki állapotod.” Bikram Choudhury

 

A jógában minden mozdulatnak lassúnak, egyenletesnek és könnyednek kell lennie, és kerülni kell minden kapkodást, hirtelen mozdulatot és erőlködést.

 

A jóga kitartó gyakorlása közép és hosszú távon számos előnnyel jár a test és a lélek számára, egyaránt szolgálja az individuum fizikai, pszichológiai és spirituális oldalát. Közérzetjavító hatása szinte azonnal érzékelhető, hiszen a szabad, oldott mozgású testtel sokkal könnyebb „együtt élni”, mint azzal, amely kötött és tele van feszültséggel.

 

A jóga elmélyült gyakorlat. Erőteljesen kihat az egész elmére. Jógázással nagyon sok emocionális és pszichológiai gátlás megszüntethető, de ehhez nem elég végigcsinálni a gyakorlatokat. A gyakorlatok jótékony, gyógyító hatását igazán akkor érjük el, ha a gyakorlatok után mozdulatlanok maradunk még egy ideig, vagyis relaxálunk. Az ülő testhelyzetek közül jó alkalmat kínál erre a törökülés és a meditációs póz, míg a fekvő testhelyzetek közül a Savászana, azaz a hullapóz. A gyakorlatok után leginkább a hullapózt szoktuk alkalmazni jógaóráinkon.

 

 

Jelentkezni Kubinyi Krisztinánál lehet a +36 30 430 1505-ös tel.számon.

 

19875322_1058070704323624_7097331265498223841_n

 

nov
5
vas
Csung Jüan Csikung tanfolyam – I.szint
nov 5 egész nap

Csung Jüan Csikung – I. szint

Megtalálni az utat

Shaolin ősi tudása Debrecenben

 

Rendhagyó módon, két egymást követő vasárnap kerül megrendezésre.

 

Önben is felmerült a kérdés, hogy mi a csikung és miért is jó annak elsajátítása?

“A Csung Jüan Csikung az élet egyszerű tudománya” – Xu Mingtang

 

A Csung Jüan Csikung egy ősi módszer, ami Shaolinból, Kínából származik. Használatával a testünk lemerült energiaraktárai feltöltődnek, egészségesebbek leszünk, nő a vitalitásunk és a testi, lelki, szellemi teljesítőképességünk, hatásos a stressz ellen és még számos előnyét sorolhatjuk fel.

 

„… a csikung elöszőr is az egészség megtartásának művészete, tudomány, filozófia, gondolkodásmód, a környező világgal és a világegyetemmel történő energia- és információcsere” – Xu Mingtang

 

A gyakorlatok rendszeres végzése hozzásegít végigjárni az utat a hétköznapi embertől a teljes, univerzális emberig, aki egyaránt megérti az embereket és az univerzum fejlődési törvényeit.

 

Csikung I.szint gyakorlatainak hatására kiegyensúlyozottabbá, energikusabbá, egészségesebbé válhatunk. Nő a tudatosságunk, figyelmünket jobban tudjuk fókuszálni. Ennek a szintnek a fő célja, hogy megtanuljuk, hogyan gyűjthetünk energiát az Univerzumból, hogy hosszú, boldog életet élhessünk és legyen erőnk vállalt utunkon végig menni. A gyakorlatok egyik nagy előnye, hogy jótékonyan hatnak testünk öngyógyító rendszerére és harmonizálják a hormonrendszerünket.

 

Mit tanulunk a tanfolyamon?

Az I.szinten megtanuljuk az elméleti és filozófiai alapokat, elsajátítjuk a 4 bevezető- és a 3 alapgyakorlatot, illetve az egyéb, gyógyítást is tartalmazó, kiegészítő gyakorlatokat. A tanfolyam végére a gyakorló képessé válik ezek önálló alkalmazására.

 

Mennyibe kerül és hogyan fizethetek?

A két napos Csung Jüan Csikung tanfolyam díja: 28.000 Ft. Előre fizetés esetén 10% kedvezményt biztosítok, amennyiben azt a tanfolyam hetének hétfőjéig eljutatja számomra. Ebben az esetben 25.200 Ft a fizetendő összeg. A fizetés történhet személyesen vagy banki átutalással.

 

Bővebb információért írjon e-mailt a garakata79@gmail.com címre. Ha elküldi telefonszámát visszahívom.

 

20170809_065159

Xu Mingtang Mesterrel 2017 augusztusában, Shaolinban

Zen buddhista gyakorlás
nov 5 @ 19:00 – 21:00

Rendszeres ZEN meditációs gyakorlás Debrecenben

 

Részletek és bejelentkezés: http://zen-debrecen.hu

 

f982d5879eb9d28ddec2ab97058413bf

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)